+ 1 (707) 877-4321
+ 33 977-198-888

Coragre Art

Biografia en Català Òscar Garriga
January 28 2019

Òscar Garriga ‘Coragre’  (Artista polifacètic, Catalunya 1961)
 
Comença a crear el seu univers artístic en els primers anys 60. Amb només uns pocs hiverns il·lustra el conte popular Català -Patufet- a l'escola. En els 70 de la mà del dibuixant Antoni Aynè (TBO) inicia les seves primeres passes en el món del dibuix i el còmic, per a prosseguir els seus estudis -en plena rebel·lió adolescent- a l'Escola Massana de Barcelona- on aprèn pintura
i gravat a l'aiguafort- és quan venç la seva timidesa que comença a participar en concursos, 
fires i exposicions mostrant el seu caràcter irònic i surrealista -en un temps en que el final
de la dictadura està present en qualsevol racó del país, malgrat mancar encara la suficient llibertat d'expressió- D'aquesta època cal destacar les seves pintures matèriques de 'Popsurreal'. També assisteix als tallers de Còmic de Rodolfo Pastor i de Gravat de Raül Capitani en els anys 80. La seva faceta Rockera i poètica que va començar als 70 va guanyant terreny i encoratjat per rebre el 1er premi  del XI Festival de cançó de Manlleu (1989) publica -en els 90- el seu primer disc com a 'Coragre'. Cal posar l'accent en la seva col·laboració tanmateix en el món de les ones radiofòniques, a Ràdio Mataró (als anys 80) i a Ràdio Arenys, Ràdio Malgrat i Ràdio Cerdanyola (als anys 90)
 
Amb el nou segle i agafant una nova embranzida participa en les exposicions itinerants del Supermercat d'Art 'American Prints' (Mallorca, Barcelona, A Corunya, Valladolid, Bilbao i Madrid).
En el 2003 realitza el seu portal Web 'Imaginari' actualment 'Coragre Art' i exposa els seus dibuixos i il·lustracions en galeries virtuals de mig món (Saatchi Gallery de Londres, Artelista de Catalunya, Voodoochilli d'Anglaterra, Sito de Nebraska, Toonpool de Berlín, Fine Art America d'Ohio, Art Majeur i Art Quid de França) -entre moltes altres- així mateix participa en esdeveniments i exposicions de Poesia Visual organitzades per 'Boek 861' i d'Art Digital, essent finalista del MIAD 2006 d'Argentina i participant al ‘Salón de Arte Digital’ edicions del 2008 a 2013 de Maracaibo,Venezuela. També en diverses mostres del Festival Internazionale di Arte Digitale MIDAC 'Ventipertrenta' a Itàlia i Mèxic (2011 a 2018) participant en el fons d'Art del Museu MIDAC (Belforte del Chienti, Itàlia) També ha estat inclòs a l’enciclopèdia ‘LEXICON DER PHANTASTISCHEN KUNTSLER' (amb 2 edicions 2009/2013) -especialitzada en Art fantàstic i surrealista- de l’escriptor, editor i galerista Austríac, Gerhard Habarta; Del 2006 al 2011 va publicar la tira d'humor gràfic -Històries a Cau d'Orella- en el portal de l'associació APPEC (Associació de publicacions periòdiques en Català) amb la que al 2009 va ser premiat en el ‘2on Concurs d’Humor Gràfic Esportiu’ que organitzava la ‘Fundació Catalana per a l’Esport’. Entre 2010 i 2012 edita els llibres 'Poemagre' un recull de poemes i dibuixos (del 1977 al 2010) i dos reculls de la tira còmica 'Històries a Cau d'Orella' (Bubok llibres) Ha participat en la seva faceta de 'Ninotaire' en nombroses mostres d'Humor Gràfic d'arreu del món així com algunes de l'Associació Catalana 'Caricart'. Al 2011 Realitza el vídeo del Còmic 'Món Nàufrag' presentat als Premis Escobar de Granollers al 2009, i també de la tira d'humor 'Històries a Cau d'Orella'. Va col·laborar en la revista satírica d'humor El Web Negre amb la tira 'Condonitis' del Dr.Coragre (que publica a la xarxa des d'el 2010). Al 2012 va estar inclós en el 'Gran Catalogo de la Historieta' de la revista web Tebeosfera.com també ha participat en el llibre d'humor gràfic 'ResCATallats' editat per Angle Editorial, així mateix a la 'Guia de Arte Leonardo 2013' . En el 2015 va fer una exposició individual al Mar Verd Art de Girona. Ha participat en mostres col·lectives al Mas Pi Art de Verges (Girona) (2015 i 2017) coordinades per l'artista Jordi Bofill. Al 2016 exposa la seva Obra Gràfica als Lluïsos de Gràcia (Barcelona). Al 2017 i 2018 participa en exposicions col.lectives Internacionals a Bassel  (suissa) i New York (The Artbox projects). Exposició individual al 2018 al Mas Pi de Verges (Girona). En els últims anys cal incidir que ha realitzat el disseny gràfic (cartells,vídeos,logos) de grups de Rock 'Tarot' i 'The Hot Rocks' on segueix la seva vinculació al món musical.


Òscar Garriga

Gallery translation :
Fine art by Òscar Garriga Oeuvres de Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga Òscar Garriga

All 18 Artworks from Òscar Garriga

RSS feed Òscar Garriga

Spread Òscar Garriga's exhibition on

 Òscar Garriga (Coragre Art)   Awards, publications, exhibitions
You don't have flash installed.
EMAIL- EMAIL- EMAIL- EMAIL- EMAIL- * A